8.Otvorena vrata

Dana 08. svibnja 2018. godine u Gradskoj upravi Grada Gline održana su 8. Otvorena vrata. Gradsku upravu posjetili su učenici trećeg razreda ekonomskog smjera, zajedno sa svojom razrednicom Jasminom Sukalić. Učenicima je uz pomoć prezentacije Marina Tomić Šantek – izvoditeljica projekta, detaljnije opisala rad Gradske uprave.7. Otvorena vrata

Danas, 27.travnja 2018. godine u Gradskoj upravi Grada Gline održana su 7. otvorena vrata. Gradsku upravu posjetili su učenici završnih razreda smjer gimnazija zajedno sa profesoricom Tatjanom Šimundić. Učenicima je detaljnije opisan rad gradske uprave prikazan putem prezentacije

.

U Srednjoj školi Glina zajedno u organizaciji sa Centrom Glina za mlade održano je predstavljanje fakulteta

Danas, 9.3. 2018. godine u Srednjoj školi Glina zajedno u organizaciji sa Centrom Glina za mlade održano je predstavljanje fakulteta ekonomistima i gimnazijalcima završnih razreda Srednje škole Glina. Na predstavljanju su sudjelovali studenti volonteri: Katarina Zibar-Filozofski fakultet Zagreb – psihologija, Antonio Vukelja – Filozofski fakultet Zagreb – povijest, Stela Vrbanac – Medicinski fakultet Zagreb, Anamaria Glatki – Učiteljski fakultet Petrinja, Ana Tkalčić – Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Josipa Vrbanac – Zdravstveno veleučilište Zagreb, Iva Žugaj – Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Svako od studenata opisao je svoj smjer studiranja, uvjete upisa na studije, zadovoljstvo i zahtjevnost odabranog smjera i slično. Učenici su dobili priliku saznati sve informacije koje ih zanimaju te postavljati pitanja. Centar Glina za mlade zahvaljuje se Srednjoj školi Glina i učenicima na odličnoj suradnji, i jedno veliko hvala našim uspješnim studentima što su ovaj događaj uveličali svojim dolaskom.

5. Otvorena vrata

Danas, 27. veljače 2018. gradsku upravu posjetili su učenici osmog razreda Osnovne škole Glina. Učenici su došli u pratnji učiteljice Robertine Štajdohar i pedagoga Zorana Kirinića. Sve zajedno dočekao ih je gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević te Lana Štajcar iz Centra Glina za mlade. Učenicima su pružene informacije o načinu rada gradske uprave, o odjelima u upravi te o opisu poslova koji određeni odjeli obuhvaćaju. Zainteresiranost učenika bila je velika.

 

4. Otvorena vrata

Danas, 26. veljače 2018. godine učenici Srednje škole Glina završnog razreda smjer prodavači posjetili su gradsku upravu Grada Gline. Učenicima su pružene informacije o načinu rada gradske uprave, o odjelima u upravi te o opisu poslova koji određeni odjeli obuhvaćaju. Također učenici su imali prilike saznati više informacija o načinima provođenja protokola vezanih za organizaciju događanja u ovlasti grada.

2. predstavljanje srednjoškolskih programa

Danas, 30. siječnja 2018. godine u Osnovnoj školi Glina održano je drugo predstavljanje srednjoškolskih programa. Osmim razredima osnovne škole svoje programe i usmjerenja predstavili su profesori i učenici Srednje škole Topusko. Predstavljanje je održano u dva školska sata kako bi svi učenici završnih razreda mogli sudjelovati. Kuhar, konobar, slastičar, turističko hotelijerski komercijalist, fizioterapeutski tehničar, automehaničar, vodoinstalater i strojobravar strukovna su zanimanja u Srednjoj školi Topusko, a koje su detaljno pojasnili učenici i profesori ovisno o vlastitu usmjerenju. U sklopu predstavljanja srednjoškolskih programa učenici su pripremili i zanimljive video zapise na kojima se moglo vidjeti što i koji dio posla odrađuju na stručnoj praksi. Učenici Osnovne škole Glina pokazali su veliku zainteresiranost i zadovoljstvo predstavljenim usmjerenja.

Održane dvije radionice na temu pretraživanja baze poslova i razgovora za posao

Danas, 26. siječnja održane su dvije radionice na temu pretraživanja baze poslova i razgovora za posao. Na radionici su sudjelovali učenici Srednje škole Glina. U sklopu održanih radionica svi učenici izradili su svoj plan ponašanja na razgovoru za posao. Ovom prilikom učenici su pokazali veliku zainteresiranost za održavanje ovakvih i sličnih radionica.

3. Otvorena vrata

Danas, 25. siječnja 2018. godine učenici osmog razreda Osnovne škole Glina zajedno sa učiteljicom Danijelom Rovišan posjetili su gradsku upravu. Tom prilikom, učenike je dočekao zamjenik gradonačelnika Dario Žinić koji im je predstavio rad gradske uprave, što je dodatno i prezentirala Lana Štajcar iz Centra “Glina za mlade”. Učenici su imali prilike obići zgradu gradske uprave i urede, a usput su posjetili i ured gradonačelnika i zamjenika. Također učenicima su pružene informacije o načinu rada djelatnika te o protokolima vezanim za organizacije događanja u ovlasti grada.