8.Otvorena vrata

Dana 08. svibnja 2018. godine u Gradskoj upravi Grada Gline održana su 8. Otvorena vrata. Gradsku upravu posjetili su učenici trećeg razreda ekonomskog smjera, zajedno sa svojom razrednicom Jasminom Sukalić. Učenicima je uz pomoć prezentacije Marina Tomić Šantek – izvoditeljica projekta, detaljnije opisala rad Gradske uprave.7. Otvorena vrata

Danas, 27.travnja 2018. godine u Gradskoj upravi Grada Gline održana su 7. otvorena vrata. Gradsku upravu posjetili su učenici završnih razreda smjer gimnazija zajedno sa profesoricom Tatjanom Šimundić. Učenicima je detaljnije opisan rad gradske uprave prikazan putem prezentacije

.

U Srednjoj školi Glina zajedno u organizaciji sa Centrom Glina za mlade održano je predstavljanje fakulteta

Danas, 9.3. 2018. godine u Srednjoj školi Glina zajedno u organizaciji sa Centrom Glina za mlade održano je predstavljanje fakulteta ekonomistima i gimnazijalcima završnih razreda Srednje škole Glina. Na predstavljanju su sudjelovali studenti volonteri: Katarina Zibar-Filozofski fakultet Zagreb – psihologija, Antonio Vukelja – Filozofski fakultet Zagreb – povijest, Stela Vrbanac – Medicinski fakultet Zagreb, Anamaria Glatki – Učiteljski fakultet Petrinja, Ana Tkalčić – Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Josipa Vrbanac – Zdravstveno veleučilište Zagreb, Iva Žugaj – Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Svako od studenata opisao je svoj smjer studiranja, uvjete upisa na studije, zadovoljstvo i zahtjevnost odabranog smjera i slično. Učenici su dobili priliku saznati sve informacije koje ih zanimaju te postavljati pitanja. Centar Glina za mlade zahvaljuje se Srednjoj školi Glina i učenicima na odličnoj suradnji, i jedno veliko hvala našim uspješnim studentima što su ovaj događaj uveličali svojim dolaskom.

5. Otvorena vrata

Danas, 27. veljače 2018. gradsku upravu posjetili su učenici osmog razreda Osnovne škole Glina. Učenici su došli u pratnji učiteljice Robertine Štajdohar i pedagoga Zorana Kirinića. Sve zajedno dočekao ih je gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević te Lana Štajcar iz Centra Glina za mlade. Učenicima su pružene informacije o načinu rada gradske uprave, o odjelima u upravi te o opisu poslova koji određeni odjeli obuhvaćaju. Zainteresiranost učenika bila je velika.

 

4. Otvorena vrata

Danas, 26. veljače 2018. godine učenici Srednje škole Glina završnog razreda smjer prodavači posjetili su gradsku upravu Grada Gline. Učenicima su pružene informacije o načinu rada gradske uprave, o odjelima u upravi te o opisu poslova koji određeni odjeli obuhvaćaju. Također učenici su imali prilike saznati više informacija o načinima provođenja protokola vezanih za organizaciju događanja u ovlasti grada.

Otvorena Info točka

U sklopu Centra Glina za mlade otvorena je Info točka za mlade. Temeljem rezultata provedene aktivnosti Centra Glina za mlade “Istraživanje o potrebama i interesima mladih” pokreće se Info točka sa svim informacijama za mlade vezano za njihova prava i obveze, uključivanje mladih u aktivan život u svojoj lokalnoj zajednici, dostupnost svih informacija vezanih za studiranje i mogućnost dobivanja stipendije. Prema rezultatima istraživanja koje se provodilo u Osnovnoj školi Glina, Srednjoj školi Glina i Srednjoj školi Topusko vidljivo je kako su mladi zainteresirani za uvođenje novih programa osobnog i profesionalnog usavršavanja, uvođenje novih programa obrazovanja, programa osmišljavanja slobodnog vremena mladih te programa volontiranja. Također Centar Glina za mlade u sklopu otvaranja Info točke nudi besplatne usluge pisanja životopisa te pružanja savjeta vezanih za pretraživanje baze poslova i pronalazak istog. Za sve informacije i upite javite se u Centar Glina za mlade – Info točka za mlade. Zajedno možemo puno!