1. Otvorena vrata

Centar Glina za mlade jučer je i službeno krenuo sa provedbom aktivnosti „Otvorena vrata“. Naime, mladi učenici završnih razreda Osnovne i Srednje škole Glina imati će mogućnost jednom mjesečno tijekom cijele školske godine posjetiti gradsku upravu, upoznati se s njenim radom te radom Gradskog vijeća. Također će biti upoznati s protokolima vezanim za organiziranje događaja i manifestacija u ovlasti grada. Aktivnost je provedena u zajedničkoj organizaciji Centra Glina za mlade i Grada Gline.
Tako je Gradsku upravu jučer posjetio završni razred srednje ekonomske škole na čelu sa profesoricom Aleksandrom Pereković. Učenike je dočekala izvoditeljica projekta Lana Štajcar. Također, obratili su im se i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i zamjenik gradonačelnika Dario Žinić koji poseban naglasak stavljaju na uspjeh i napredak mladih na području grada Gline.
Učenici su imali prilike slušati izlaganje o poslovima i načinu rada i djelovanja gradske uprave, gradskog vijeća, odjelima u upravi te o svakom odjelu zasebno.

 

Dan sjećanja na Vukovar

U znak zahvalnosti i suosjećanja za poginule vukovarske branitelje i za sve poginule u obrani Domovine kolonom sjećanja 17. studenog Vukovarskom ulicom u gradu Glina obilježen je dan sjećanja na Vukovar. Obilježavanju i paljenju svijeća prisustovali su gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević s djecom Dječjeg vrtića „Bubamara“ i učenicima Osnovne i Srednje škole Glina. Također obilježavanju je prisustovao i centar Glina za mlade na čelu sa Lanom Štajcar.