Centar Glina za mlade provodi istraživanje

Centar Glina za mlade provodi istraživanje o potrebama i interesima mladih na području Grada Gline. Istraživanje se provodi popunjavanjem upitnika na temu najtraženijih škola i fakulteta za upis, najpoželjnijih zanimanja, stipendija, studenskih domova, zadovoljstva životom u Glini i slično. Naša ciljana skupina su učenici završnih razreda Osnovne škole Glina, Srednje škole Glina i Srednje škole Topusko. Prvi dio istraživanja proveden je u Osnovnoj školi Glina, a u narednom periodu obavit će se i istraživanje u srednjim školama Glina i Topusko. Istraživanje će biti temelj za pokretanje info točke i internetske stranice s informacijama za mlade.

1. Predstavljanje srednjoškolskih programa

Danas, 20. prosinca 2017. u Osnovnoj školi Glina održano je prvo predstavljanje srednjoškolskih programa učenicima završnih razreda osnovne škole. U zajedničkoj suradnji sa Srednjom školom Glina učenicima su predstavljena četiri smjera koja djeluju u Srednjoj školi Glina. Priču o srednjoj školi izložila je Lana Štajcar iz Centra Glina za mlade, a veliku pomoć i sudjelovanje pružili su i srednjoškolci koji su iznijeli svoje mišljenje, zadovoljstvo te detaljnije pojasnili pojedine smjerove učenicima 8.razreda. Želimo pomoći našim učenicima prilikom upisa srednjoškolskih usmjerenja i potaknuti ih da ostanu u našem gradu. Hvala Osnovnoj školi Glina i Srednjoj školi Glina na suradnji.

2. Otvorena vrata

Učenici Srednje škole Glina smjer autoelektričari, elektroinstalateri i elektromehaničari u pratnji razrednika Borislava Kostića danas su posjetili Gradsku upravu Grada Gline te se pobliže upoznali sa radom, protokolima i organizacijom Gradske uprave. Učenicima je predavanje izlagala Lana Štajcar iz Centra Glina za mlade te je učenike dočekao zamjenik gradonačelnika Dario Žinić.