2. predstavljanje srednjoškolskih programa

Danas, 30. siječnja 2018. godine u Osnovnoj školi Glina održano je drugo predstavljanje srednjoškolskih programa. Osmim razredima osnovne škole svoje programe i usmjerenja predstavili su profesori i učenici Srednje škole Topusko. Predstavljanje je održano u dva školska sata kako bi svi učenici završnih razreda mogli sudjelovati. Kuhar, konobar, slastičar, turističko hotelijerski komercijalist, fizioterapeutski tehničar, automehaničar, vodoinstalater i strojobravar strukovna su zanimanja u Srednjoj školi Topusko, a koje su detaljno pojasnili učenici i profesori ovisno o vlastitu usmjerenju. U sklopu predstavljanja srednjoškolskih programa učenici su pripremili i zanimljive video zapise na kojima se moglo vidjeti što i koji dio posla odrađuju na stručnoj praksi. Učenici Osnovne škole Glina pokazali su veliku zainteresiranost i zadovoljstvo predstavljenim usmjerenja.

Održane dvije radionice na temu pretraživanja baze poslova i razgovora za posao

Danas, 26. siječnja održane su dvije radionice na temu pretraživanja baze poslova i razgovora za posao. Na radionici su sudjelovali učenici Srednje škole Glina. U sklopu održanih radionica svi učenici izradili su svoj plan ponašanja na razgovoru za posao. Ovom prilikom učenici su pokazali veliku zainteresiranost za održavanje ovakvih i sličnih radionica.

3. Otvorena vrata

Danas, 25. siječnja 2018. godine učenici osmog razreda Osnovne škole Glina zajedno sa učiteljicom Danijelom Rovišan posjetili su gradsku upravu. Tom prilikom, učenike je dočekao zamjenik gradonačelnika Dario Žinić koji im je predstavio rad gradske uprave, što je dodatno i prezentirala Lana Štajcar iz Centra “Glina za mlade”. Učenici su imali prilike obići zgradu gradske uprave i urede, a usput su posjetili i ured gradonačelnika i zamjenika. Također učenicima su pružene informacije o načinu rada djelatnika te o protokolima vezanim za organizacije događanja u ovlasti grada.

 

Radionica o pisanju životopisa

Jučer, 22. siječnja 2018. godine u Srednjoj školi Glina održane su dvije radionice o pisanju životopisa u dva blok sata. Radionica je pripremljena i održana na način da su učenici zajedno sa uputama i smjernicama voditeljice radionice pisali svoj osobni životopis. Prema detaljnim uputama i primjerima koje su dobili učenici su popunjavali životopise. Na ovaj način učenici su stekli nova znanja i informacije o pisanju životopisa. Također je bitno naglasiti da je su učenici pokazali veliko zadovoljstvo odrađenim radionicama te da su stekli nova, korisna znanja i informacije koje će im znatno pomoći u budućem pronalasku posla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treće i četvrto predavanje na temu aktivnog građanstva i demokracije

U petak 19.1.2018. godine u Srednjoj školi Glina održano je treće i četvrto predavanje u trajanju od dva blok sata na temu aktivnog građanstva i demokracije. Glavni cilj predavanja je osvješćivanje mladih generacija o važnosti demokracije te na koji način postati aktivni građani na društvenom, organizacijskom i političkom području.

 

 

 

 

Održano drugo predavanje o aktivnom građanstvu i demokraciji

U petak, 19. siječnja održano je drugo predavanje o aktivnom građanstvu i demokraciji. Predavanje je održano u Srednjoj školi Glina s ciljem osvješćivanja mladih generacija o važnosti demokracije, o tome na koji način postati aktivni građani na društvenom, organizacijskom i političkom području.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Održano predavanje na temu osnova demokracije i aktivnog građanstva

Danas 15. siječnja 2018. godine održano je prvo od ukupno četiri predavanje na temu osnova demokracije i aktivnog građanstva. Predavanje je održano u Srednjoj školi Glina na kojem su sudjelovali učenici završnih razreda. Učenici su imali prilike saznati više informacija o mogućnostima na koji se način mogu uključiti u donošenje i provođenje odluka na lokalnoj razini, što je to demokracija i što ona obuhvaća te na koji način mogu postati aktivni građani i doprinijeti razvoju zajednice kojoj žive. Predavanje je održala Lana Štajcar, iz Centra Glina za mlade.

http://ss-glina.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1413&mshow=1056#mod_news