5. Otvorena vrata

Danas, 27. veljače 2018. gradsku upravu posjetili su učenici osmog razreda Osnovne škole Glina. Učenici su došli u pratnji učiteljice Robertine Štajdohar i pedagoga Zorana Kirinića. Sve zajedno dočekao ih je gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević te Lana Štajcar iz Centra Glina za mlade. Učenicima su pružene informacije o načinu rada gradske uprave, o odjelima u upravi te o opisu poslova koji određeni odjeli obuhvaćaju. Zainteresiranost učenika bila je velika.

 

4. Otvorena vrata

Danas, 26. veljače 2018. godine učenici Srednje škole Glina završnog razreda smjer prodavači posjetili su gradsku upravu Grada Gline. Učenicima su pružene informacije o načinu rada gradske uprave, o odjelima u upravi te o opisu poslova koji određeni odjeli obuhvaćaju. Također učenici su imali prilike saznati više informacija o načinima provođenja protokola vezanih za organizaciju događanja u ovlasti grada.

Otvorena Info točka

U sklopu Centra Glina za mlade otvorena je Info točka za mlade. Temeljem rezultata provedene aktivnosti Centra Glina za mlade “Istraživanje o potrebama i interesima mladih” pokreće se Info točka sa svim informacijama za mlade vezano za njihova prava i obveze, uključivanje mladih u aktivan život u svojoj lokalnoj zajednici, dostupnost svih informacija vezanih za studiranje i mogućnost dobivanja stipendije. Prema rezultatima istraživanja koje se provodilo u Osnovnoj školi Glina, Srednjoj školi Glina i Srednjoj školi Topusko vidljivo je kako su mladi zainteresirani za uvođenje novih programa osobnog i profesionalnog usavršavanja, uvođenje novih programa obrazovanja, programa osmišljavanja slobodnog vremena mladih te programa volontiranja. Također Centar Glina za mlade u sklopu otvaranja Info točke nudi besplatne usluge pisanja životopisa te pružanja savjeta vezanih za pretraživanje baze poslova i pronalazak istog. Za sve informacije i upite javite se u Centar Glina za mlade – Info točka za mlade. Zajedno možemo puno!

Info točka – rezultati istraživanja Srednja škola Topusko

U Srednjoj školi Topusko provedeno je istraživanje o potrebama i interesima mladih na području Grada Gline. Istraživanje je temelj za otvaranje Info točke s informacijama za mlade. U istraživanju je sudjelovalo 56 učenika završnih razreda Srednje škole Topusko. Upitnici su anonimni, a rezultati istraživanja su prikazani su na grafovima.

Info točka za mlade otvoriti će se nakon prikaza svih rezultata istraživanja što osim Srednje škole Topusko i Osnovne škole Glina uključuje i rezultate Srednje škole Glina.